چگونه سایت بسازیم؟
همه کسبوکارهای سنتی نیاز دارند تا خود را با دانش روز مردم هماهنگ کنند و از روشهای سنتی به سمت روشهای نوین کسب درآمد تغییر مسیر دهند. امروزه نیاز هست تا همه ما یک کسبوکار اینترنتی داشته باشیم و روزبهروز در این زمینه موارد جدیدتری را یاد بگیریم. پس بیایید همین الان در مسیر کسب درآمد اینترنتی قدم بگذارید.
چگونه سایت بسازیم؟
برای راهاندازی یک وبسایت چند مؤلفه اصلی رو نیاز داریم. که یکی یکی به بررسی این مؤلفه ها میپردازم.
دامنه یا دامین (Domain)
دامنه یا دامین دقیقا همون آدرس وبسایت هست. به عنوان مثال دامنه سایت گوگل google.com و دامنه سایت من payamz.com هست. این یک تعریف کلی از domain سایت هست و این دامنه بیانگر نام سایت شما ، حوزه کاری شما یا ملیت شما باشه. به عنوان مثال دامنه های .co برای سایت های شرکتی و com برای سایت های بین المللی و دامنه های ir مختص کشور ایران می باشند.
هاست یا میزبانی وب (Host)
بخش هاست رو میتونیم دقیقا به یک فضای مغازه شباهت بدیم. فضای مغازه شامل فضا برای تمامی اجناس و خدماتی هست که شما به مشتری مغازه نمایش میدید. هاست هم دقیقا شامل محتوایی هست که میتونید به بازدیدکنندگان سایت نمایش بدید. این محتوا می تواند شامل متنی که همین الان دارید مطالعه میفرمایید باشه یا تصویری که ابتدای همین مطلب دیدید و یا فیلمی که در سایت ما مشاهده خواهید کرد.
این اطلاعات روی هارد یک کامپیوتر قوی که همیشه به اینترنت متصل هست و همیشه روشن هست قرار دارند و ما با استفاده از دامنه میتوانیم به این اطلاعات دسترسی داشته باشیم.
خب حالا دو مدل هاست داریم. هاست ویندوزی و لینوکسی که باهم فرقهای زیادی دارند.
سیستم مدیریت محتوا یا CMS
برای راه اندازی وبسایت می تونید توسط نرم افزار های مختلفی سایت خودتون رو راه اندازی کنید. در علم طراحی و راه اندازی وبسایت برای پیاده سازی یک وب سایت باید کدهایی نوشته می شد. به عنوان مثال در زبان html برای اینکه یک تصویر در یک صفحه وب قرار دهیم باید کد img src را در کد های آن صفحه قرار میدادیم. خب این کار رو با نرم افزار های مختلف مثل Adobe Dreamweaver یا نرم افزار frontpage میشد انجام داد اما برای مدیر یک شرکت یا یک بنگاه دار اصلا این کار جالبی نبود که با این کد ها و نرم افزار ها سر و کله بزنن و یا بد تر از اون نمیشد برای درج یک مطلب یا محصول یا خبر جدید یک صفحه جداگانه طراحی و کد نویسی کرد. این شد که cms ها یا سیستم های مدیریت محتوا وارد عرصه وب شدند.
CMS مخفف content management system هست که همون مفهوم مدیریت محتوا رو میرسونه. در CMS ها اطلاعات از یک دیتابیس خوانده شده و با اجرای کد ها و تجزیه تحلیل اطلاعات طی چند صدم ثانیه، این اطلاعات در معرض دید بازدیدکننده قرار داده خواهد شد.
سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System به شما اجازه مدیریت اطلاعات و فایلهای سایت و انجام تغییرات و محتوای سایت از طریق یک پنل ساده و البته فارسی را میدهد. پس سیستم های مدیریت محتوا عملا سایت شما را داینامیک میکنند. راستی فراموش کردم بگم که دو مدل سایت داریم. استاتیک و داینامیک. که اینها باهم فرقهای زیادی دارند که در فرصتی دیگر به این موضوع میپردازم.
Domain, Host, Web Hosting, Website, دامنه, دامین, طراحی وب, میزبانی وب, هاست, وب سایت